FAQ en Huisregels

What the FAQ

Op het festival kan je betalen met munten, deze zijn te verkrijgen bij de muntenkassa’s. Wij werken met een cashless betaalsysteem. Let op: Je kan bij de muntenkassa’s alleen betalen met de pin!

Nee, het festival is voor iedereen toegankelijk! Dus neem gerust je broertje en oma mee!

Jazeker! Wij verkopen alleen wijn en bier aan mensen boven de 18 jaar. Er wordt geen sterke drank verkocht.

Het is niet toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen het festival terrein op. Er is genoeg lekkers te eten en te drinken op het festival! Kijk bijvoorbeeld eens bij de foodtruck-lane en geniet van een biologisch frietje of van een lekker Utrechts speciaalbiertje van CEAUX of vandeStreek in de Biertuin.

Er zijn geen kluisjes aanwezig, dus zorg ervoor dat je niet een backpack met je hele hebben en houwen bij je hebt. Danst toch wat makkelijker!

Wij werken met een app genaamd Timesquare. Als je deze download en klikt op Elevator Sessions vind je daar het volledige blokkenschema, informatie over de bands en meer! Download hem via: https://tmsqr.app.link/elevator-sessions-1638

Elevator Sessions zal starten om 15:00 uur op het Tuindorp West Complex de barren sluiten om 22:30 uur en de laatste artiesten stoppen om 23:00 uur. Daarna ben je nog van harte welkom op onze Afterparty in Kytopia! Hier zullen we samen met Dj Yme, Menno de Meester (o.a. DJ bij Diep in de Groef en FOMO) en DJ Gene (Diep in de Groef) Elevator Sessions goed afsluiten!

Vanaf Utrecht Centraal kun je de trein pakken en uitstappen bij station Overvecht. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen. Er zijn geen parkeerplaatsen voor auto’s dus kom met de fiets of het openbaar vervoer!

Huisregels

 • Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol of tabak te kopen en/of te consumeren. Voor bezoekers van 18 jaar en ouder is het doorgeven van alcohol aan bezoekers jonger dan 18 jaar verboden.
 • Op verzoek van crew, security of andere bevoegden dien je een ID-bewijs te kunnen tonen, waarmee je leeftijd kan worden vastgesteld. Lijk je jonger dan 25 jaar, dan wordt om je legitimatiebewijs gevraagd.
 • Roken bij Elevator Sessions is alleen toegestaan in de openlucht. In de gebouwen mag niet worden gerookt.
 • Open vuur is ten strengste verboden. Je brengt jezelf en andere festivalbezoekers in gevaar. Verwijdering van het terrein is het gevolg.
 • Als bezoeker dien je je te houden aan de beslissingen van security en crew wat betreft (het binnen brengen van) materialen, etenswaar en apparatuur. Hierover wordt geen discussie gevoerd ter plekke en/of achteraf.
 • Ook zal er op het festival controle zijn op het illegaal verhandelen van producten,. Wanneer bezoekers zich niet aan de gestelde regels houden, kunnen zij van het festival worden verwijderd.
 • Als er niet toegestane voorwerpen worden aangetroffen, ben je zelf verantwoordelijk om deze voorwerpen buiten het festivalterrein op te slaan of weg te gooien. Er is geen inbeslagname waar voorwerpen tijdelijk kunnen worden opgeslagen. Als het gaat om wettelijk verboden voorwerpen, dan worden die wel in beslag genomen. In beslag genomen of weggegooide voorwerpen worden niet aan de bezoeker geretourneerd.
 • Daarnaast worden onderstaande voorwerpen niet toegelaten op het festivalterrein:
 • Drugs,  gaspatronen, geestverruimende middelen (waaronder o.a. lachgaspatronen), giftige- brandbare- of explosieve materialen, glas, (huis)dieren, luchtkussens en andere opblaasbare voorwerpen, markers, naalden, onbemande luchtvaartuigen, paraplu’s, parasols, plastic (bouw)zeil, scootmobielen, fietsen, motorvoertuigen, spandoeken, toeters, gashoorns en andere hinderlijke geluidsmakers, vuurwerk, flares en confetti shooters, wandelstokken (m.u.v. medische krukken), wapens en waterpijpen
 • Vanaf 23:00 uur is het event afgelopen. Omdat de locatie zich te midden van een wijk bevindt, willen wij geluids- en buurtoverlast voorkomen. Verlaat het terrein in stilte.
 • Bij calamiteiten zijn de crewleden het aanspreekpunt. Deze weten de ontruimingslocaties en zijn op de hoogte van de dichtstbijzijnde hulpmiddelen. Crewleden zijn te herkennen aan hun kleding. Volg altijd de instructies van de crew op om vervelende situaties te kunnen voorkomen.
 • Bezoekers dienen zich te houden aan de regels zoals die zijn vermeld op deze website.
 • In situaties waarbij deze huisregels niet (voldoende) van toepassing zijn beslist de organisatie en/of beveiliging van Elevator Sessions.